Power Meals

✓ GRATIS bezorging vanaf €100!
✓ Bezorging op Dinsdag t/m Zaterdag

Jan Kaffa wil wereldkampioen worden bij Glory

Kickbokser Jan ‘The Diamond’ Kaffa is al een tijdje goed bezig binnen Glory. Na zijn twee eerder gewonnen partijen heeft de geboren Hagenaar nu als grote doel wereldkampioen worden in de Featherweight Division. Exclusief voor Power Meals vertelt Jan meer over zijn trainingsregime, waarom hij wereldkampioen wil worden en hoe Power Meals hem erbij helpt. 

Gedisciplineerd trainingsregime 

Jan begint gelijk openhartig te vertellen over zijn trainingsregime en hoe hij naar wedstrijden toe werkt. 

“We beginnen gemiddeld 8 weken van te voren met de wedstrijdvoorbereiding. Tijdens mijn wedstrijdvoorbereiding train ik twee keer per dag. Mijn eerste begint om 10.00 en eindigt om 11.30. Dan kleed ik mij om en ga ik naar de zaak om te werken. Ik werk hiernaast ook nog als kapper. Mijn werkdag eindigt om 18.00 en dan begint mijn tweede training om 19.30. Dat is eigenlijk elke dag zo, totdat het gevecht plaatsvindt.”

De overstap naar Glory

Om te begrijpen hoe Jan als kickbokser uitgroeide tot een titelkandidaat binnen Glory, blikken we terug op zijn verleden. We gaan terug in de tijd, naar 2016 om te precies te zijn.

“Ik vecht al vanaf jongs aan, maar heb altijd gevochten omdat ik het leuk vond. Sinds mijn overstap in 2016 naar Mike (red. Mike Polanen van ARJ Trainingen) ben ik kickboksen veel serieuzer gaan nemen. Hij heeft mij hierin ook heel erg gesteund.” 

Tijdens het gesprek komt Jan over als iemand die heel gedisciplineerd is waarbij de winnaarsmentaliteit constant de boventoon voert. Vooral als hij vertelt over zijn overstap naar Glory. 

“Sinds ik mijn contract heb getekend bij Glory, heeft mij dat wel de grootste realisatie gegeven. Het was als een droom die uitkwam. Sindsdien pak ik alles veel professioneler op qua voeding, trainingen en ben ik minder gaan werken.”

Voeding is belangrijk

Jan begint te vertellen waarom voeding belangrijk voor hem is en hoe PowerMeals hem hierbij helpt in voorbereidingen voor zijn gevechten. 

“Ik wist vanaf jongs af aan al dat voeding belangrijk is. Je voeding moet gewoon compleet zijn, want je mag maar een maximum gewicht halen. Voordat ik hulp van PowerMeals kreeg, moest ik alles zelf doen. Van de boodschappen tot het koken. Toen hoorde ik via Bradley (red. collega kapperszaak) dat je voor jezef was begonnen. We zagen gelijk dat het een goed concept was. 

De maaltijden zijn vers en lekker qua smaak. Vooral de pasta met pesto is mijn favoriet, maar die nieuwe pannenkoeken van jou zijn wel gevaarlijk. Ik merk gewoon dat ik veel meer uit mijn trainingen haal sinds ik maaltijden krijg van Power Meals. 

Het ultieme doel

Na zijn laatste  gewonnen gevecht tegen Mohamed El Hammouti, waarbij de Hagenaar een zinderende ‘spinning backfist’ uitdeelde, heeft Jan nu als grote doel: wereldkampioen worden bij Glory. 

“In 2023 was mijn debuutjaar, waarin ik heb laten zien wie ik ben als vechter. Zo willen we in 2024 weer stappen gaan maken. Ik sta nu nummer 2 in de ranking en mijn doel voor 2024 is om alleen maar beter te worden. Het ultieme streven is om uiteindelijk wereldkampioen te worden bij Glory. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0