Power Meals

✓ GRATIS bezorging vanaf €100!
✓ Bezorging op Dinsdag t/m Zaterdag

Droogtrainen & Festivals

 

Het is tegenwoordig wel duidelijk dat een groot deel van de festivalbezoekers aan sport doet. Doordeweeks leven velen volgens het motto: work hard, party hard. Door de week aan eiwitshakes, broccoli, kip & rijst en flink sporten, maar in het weekend een feestje of nog liever een festival. Maar als je nou aan het droogtrainen bent, is dat wel te combineren met een festival?

Het juiste antwoord is dat je zeker naar een festival kan tijdens het droogtrainen. Het is belangrijk om te begrijpen dat droogtrainen een doelgerichte aanpak vereist van voeding en trainen. Hieronder vind je enkele tips om beide succesvol te combineren.

Aanpassen van je trainingsschema

Het heeft weinig zin om vlak voor een festival intensief aan krachttraining te doen. Je lichaam heeft ook tijd nodig om te herstellen. Overweeg daarom om de dag van het festival zelf krachttraining te vermijden en eventueel wat extra cardio in te plannen. Net zo belangrijk is het om te realiseren dat trainen de dag na een festival vaak niet effectief is, omdat je lichaam dan nog herstellende is. Voel je echter de behoefte om te trainen en voel je je goed genoeg, dan kun je natuurlijk gaan sporten zoals jij dat prettig vindt.

Opsparen van calorieën

Alcohol bevat veel calorieën, en daarom is het een goed idee om voorafgaand aan een festival wat calorieën te ‘sparen’. Probeer op de dag van het festival producten te eten met weinig calorieën, zoals rijstwafels, zodat je op het festival wat meer kan consumeren. 

Balance is key

Het belangrijkste is het vinden van een goede balans tussen hoe vaak je naar festivals gaat, wat je daar eet en drinkt, en hoe je jouw trainingsregime afstemt. Door bewuste keuzes te maken en slim te plannen, kun je zowel van je trainingen als van je festivalbezoeken genieten zonder dat de een de ander in de weg zit.

Kortom, met een beetje planning en zelfdiscipline is het heel goed mogelijk om het plezier van festivals te combineren met de voldoening van droogtrainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart close
0