Power Meals

✓ GRATIS bezorging vanaf €100!
✓ Bezorging op Dinsdag t/m Zaterdag

Waarom is broccoli zo gezond?

Omdat wij veel verschillende maaltijden aanbieden, krijgen wij veel vragen over de samenstellingen van de maaltijden. Laatst vroeg iemand ook aan ons: ‘Waarom is broccoli eigenlijk nou zo gezond?’. Veel mensen kennen broccoli wel, maar weten vaak niet wat de voordelen van broccoli zijn. Hierdoor leek het een leuk idee om hierover een blogartikel te schrijven en uit te leggen waarom broccoli gezond is.

Broccoli is een groente die verwant is aan de bloemkool. Het woord broccoli is het meervoud van het Italiaanse woord ‘broccolo’. De oorsprong van de broccoli is te vinden in Turkije, maar tegenwoordig wordt de groente op grote schaal verbouwd in Italië en Spanje.

Weinig calorieën
Broccoli eten is gezond om meerdere redenen. Ten eerste zitten er weinig calorieën in broccoli, slechts 29 kilocalorieën per 100gram. En dan zijn calorieën in definitie niet slecht voor je, maar als je aan het droog trainen bent, telt het toch mee.

Sterke botten
Broccoli zorgt ook voor sterke botten, doordat er een goede hoeveelheid calcium in zit, namelijk ongeveer 105mg per 100 g. Dit zorgt voor het behoud van gezonde botten en tanden.

Goede ogen
Twee krachtige stofjes in broccoli, genaamd luteïne en zeaxanthine, helpen bij het behouden van goede ogen. Uit meerdere onderzoeken is gebleken is dat dat deze stofjes zorgen voor een lager risico op oogaandoeningen.

Bron van vitaminen
Wat broccoli ook zo gezond maakt, is dat de groente een bron van vitamines is. Broccoli bevat: vitamine C, vitamine B1 en vitamine B2. Vitamine C zorgt onder andere voor een goede weerstand en is ook goed voor botten en tanden. Vitamine B1 en B2 zijn onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam.

Goede dosis vezels
En als laatste bevat broccoli een goede dosis vezels. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt (handig als je wil afvallen). Ook dragen vezels bij aan een goede spijsvertering. Net als veel andere groeten is broccoli dus onwijs goed voor je. In gezonde eet- en leefgewoonten hoort deze groente wat ons betreft dan ook thuis. Wij hebben meerdere gerechten met broccoli, neem hier gerust een kijkje.

Team Power Meals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0